Selecteer een pagina

Meer dan ooit is het van belang dat we inzien dat wij het verschil maken. Wij, en daarmee bedoel ik ieder individu, kunnen bijdragen aan de nieuwe wereld. En daar wil ik mij voor inzetten! Door mensen en bedrijven te helpen een stapje te zetten in de goede richting. Een stapje dat de wereld een beetje mooier, leuker, makkelijker of interessanter maakt en dat ervoor zorgt dat we klaar zijn voor de toekomst.

Met hetzelfde doel wil ik mij inzetten voor het maken van de verbinding tussen jongeren en het bedrijfsleven. Ik geloof dat als young professionals meer gaan samenwerken, sparren en leren over thema’s als verandermanagement, innovatie, leiderschap en communicatie en werken aan hun eigen ontwikkeling ze heel veel kunnen bereiken. Vooral in een krimpregio en prachtige omgeving als de Achterhoek waar veel ruimte is voor nieuwe initiatieven en samenwerking geloof ik dat jongeren het verschil kunnen maken.

l

Projectmanagement

Projectmanagement helpt mij om die kleine stapjes te kunnen realiseren. Vanuit verschillende projectmanagement-methoden zoals Scrum en PRINCE2 heb ik mijn eigen methode ontwikkeld die gericht is op betrokkenheid, efficiëntie en effectiviteit. Daarmee is het mogelijk een durabel en goed resultaat te realiseren zonder tijd te verspillen.

Jong en oud

Juist in deze veranderende wereld is het van belang dat jong en oud samenwerken om mee te kunnen gaan met de tijd of zelfs voorloper te zijn in de verandering. Jong en oud spreken alleen niet altijd dezelfde taal. Wij, jongeren, vinden het niet altijd makkelijk om op te boksen tegen de huidige systemen en we denken ook niet altijd dat we de invloed kunnen hebben die we graag zouden willen hebben.

Ik hou van concreet, ik ben realistisch en ik durf ook te dromen.

Wat ik doe

Als zelfstandig professional help ik bedrijven en organisaties stap voor stap verder te komen, richting de nieuwe wereld. Dit doe ik door verschillende projectmanagement tools in te zetten, door betrokkenheid te creëren en door toekomstgericht te kijken naar wat er nu nodig is.

Ook wil ik mij inzetten voor de versterking van de Achterhoek. Als echte Achterhoeker weet ik hoe mooi de regio is en hoe veel het te bieden heeft. Toch trekken met name de jongeren steeds meer naar het westen. Zonde! Daarom wil ik iets doen om jong talent voor de regio te behouden en te versterken, zodat de Achterhoek ook in de toekomst een innovatieve en talentvolle regio kan zijn.

Daarnaast ben ik medeondernemer bij Stichting Projectkompassie (www.projectkompassie.nl), een leeromgeving waar projectmanagement en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Een plek waar studenten, young professionals en professionals van én aan elkaar leren.

Wat ik heb gedaan

Mijn carrière begon toen ik na het behalen van mijn Gymnasium diploma begon aan de bachelor Accountancy op Nyenrode en daarbij vier dagen per week bij een accountantskantoor werkte. Na een jaar stopte ik hiermee. Ik vond de opleiding erg leuk, maar ik zat niet op mijn plek wat werk betreft. Ik besloot fulltime te gaan studeren. Het werd Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Terwijl ik diverse bijbanen had als bijlesdocent, vestigingsassistent op een uitzendbureau, caissière en als begeleider en coördinator van een project voor eerstejaars studenten op de universiteit, behaalde ik 3 jaar later mijn bachelor. Tijdens het afstuderen van mijn bachelor begon ik als Controller bij Huisman Beslagtechniek en toen dat bedrijf ophield te bestaan startte ik als Bedrijfskundige bij Guardian R&D. Dit was een zeer innovatieve start-up en ik was verantwoordelijk voor het opzetten van de interne organisatie, zoals de administratie en het personeelsmanagement. Ondertussen was ik begonnen met mijn master waarin ik mij specialiseerde in Human Resource Management. Na het faillissement van Guardian R&D kon ik al snel starten als Business Process Developer bij Outokumpu. Later nam ik de taak als HR adviseur van mijn collega over. In de zomer van 2016 kreeg ik de kans om als young professional bij Projectkompassie te beginnen. Tot en met december 2017 heb ik deze rol vervuld, door als project management trainee aan de slag te gaan bij Saxion Hogescholen. In 2018 was het tijd voor de volgende stap en ben ik als zelfstandige verder gegaan.

In de nieuwe wereld is alles mogelijk!

Wat ik wil doen

Ik sta altijd open voor nieuwe avonturen! Door mijn veelzijdige achtergrond en mijn brede interesses kan ik allerlei projecten aan, van het implementeren van een nieuw (ERP)systeem tot het bedenken, uitwerken en inbedden van nieuwe HR-instrumenten of werkwijzen zoals Het Nieuwe Werken. Ook vind ik het erg leuk om start-ups of scale-ups te helpen met opstarten of groeien door middel van strategiebepaling of professionalisering op het gebied van administratie of HRM.

Juist door mijn veelzijdige achtergrond ben ik in staat om issues en kansen vanuit verschillende perspectieven te bekijken en daardoor het geheel te overzien. Projectmanagement, leiderschap, (intrinsieke) motivatie, strategisch HR en procesmanagement zijn een aantal van de onderwerpen die mij zeer interesseren en waar ik mij steeds verder in wil ontwikkelen.

Dit alles wil ik doen gericht op de toekomst, zodat bedrijven in de nieuwe wereld ook nog succesvol kunnen blijven of succesvol kunnen worden.

Persoonlijk

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin, ik ben getrouwd en ik heb een zoon. We wonen in Arnhem, in een huis dat we begin 2016 hebben gekocht en waar veel aan gedaan moest worden. Wij zagen direct de potentie en zijn aan de slag gegaan. Inmiddels wonen we er heerlijk en werken we er nog steeds aan om het iedere keer weer een beetje mooier te maken. We ondernemen veel samen; fietsen, naar de dierentuin, op stap met familie en vrienden en steeds weer nieuwe dingen ontdekken, of dat nou om de hoek is of op vakantie in het buitenland. Verder hou ik van theater en muziek, zowel om het zelf te doen als om naar te kijken!

Meer lezen over mij, mijn werk en mijn ervaringen?

Samenwerken?

  Leuk! Ik hoor graag van je!
thessa@fromthessawithlove.nl