Selecteer een pagina

On my way to the future @Achterhoekse ToekomstToer

De reis naar de toekomst begon op het geografische middelpunt van de Achterhoek: Mariënvelde! Daar aangekomen werd ik hartelijk ontvangen door een viertal verkeersregelaars die mij zorgvuldig begeleidden naar een parkeerplekje naast de kerk. Achterhoekse foodtrucks stonden uitnodigend klaar met heerlijke pizza, verse friet en een rijkelijk belegd broodje hamburger. Met een goed gevulde maag werden alle ca. 250 deelnemers naar binnen geloodst voor de opening.

Voetballer Sjoerd Weikamp trapte spetterend af, waardoor het energielevel in de zaal steeg. Al snel was het tijd om te vertrekken Heel toepasselijk stonden buiten zes touringcars klaar om ons naar de toekomst te brengen. Ik was ingedeeld in bus 4 en vertrok als eerste richting Borculo. Een mooie rit door het Achterhoekse landschap volgde, tot we aankwamen bij Meilink. In de productiehal stonden stands van diverse Achterhoekse innovatieve bedrijven opgesteld. Van VR brillen tot een eigen academy die talent over de hele wereld aan moet trekken, we hebben het allemaal in de Achterhoek!

De bus bracht me vervolgens naar De Heikamp in Ruurlo waar onder andere 3D pannenkoeken werden gebakken. Ook lieten verschillende ondernemers zien hoe zij werken aan het thema duurzaamheid in de Achterhoek. Ondertussen was er veel ruimte om elkaar te ontmoeten.

De laatste bestemming van de bus was de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) in Mariënvelde. Hier waren we eerder deze avond aan onze ToekomstToer begonnen. In de BMV presenteerden verschillende partijen hoe zij wonen in de Achterhoek aantrekkelijker maken en de leefbaarheid vergroten.

Wat een enthousiasme, initiatieven en ideeën blijken er te zijn in de Achterhoek. Dat vind ik heel gaaf om te zien en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kan oprecht zeggen dat ik trots ben een Achterhoeker te zijn!