Selecteer een pagina

In de nieuwe wereld is alles mogelijk

In de nieuwe wereld is alles mogelijk.

Alles is mogelijk. En het is aan ons wat we daarmee doen. In de basis hebben we altijd een keuze. We hebben invloed op ons eigen gedrag en dus hebben we invloed op anderen en op de wereld. Al is het maar op onze eigen vierkante meter.

Ik kijk positief naar de toekomst. Natuurlijk zie ik ook de ellende; de verschillen tussen arm en rijk, mensen die niet veilig zijn in hun eigen land en het grote aantal mensen dat niet gelukkig is. Zonder hiervoor mijn kop in het zand te steken, zie ik ook zo veel mooie dingen. Kansen voor de toekomst. Er verandert veel, en snel ook. Dat kan beangstigend zijn. We weten vandaag niet waar we volgend jaar staan. Maar we kunnen er wel invloed op hebben. Dat is juist de uitdaging!

Maar hoe dan? Voor mij is het begonnen met anders denken. Anders tegen dingen aankijken. Ik denk meer na over waar ik mijn tijd aan wil besteden, wat mijn kwaliteiten zijn en wat voor bijdrage ik daarmee kan leveren. Ik kies bewuster waar ik mijn tijd aan besteed en waar ik mijn geld aan uitgeef. Daardoor ben ik me ook juist meer verantwoordelijk gaan voelen voor mijn eigen leven en geluk. Ik ben erachter gekomen dat balans en vrijheid voor mij sleutelwoorden zijn. Ik vind heel veel dingen leuk; mijn gezin, mijn werk, ondernemen, leren, vrienden, familie. Om hier optimaal van te kunnen genieten is het voor mij heel belangrijk dat er een balans is in de tijd en aandacht die ik eraan besteed. Juist omdat ik mijn tijd goed wil besteden is vrijheid essentieel. Vrijheid om de juiste dingen op het juiste moment te doen.

Het voelt alsof de wereld aan mijn voeten ligt en ik mijn eigen richting kan bepalen. En dat voelt goed!